Alien & Aliens - 2008-10-24 23:58:54 Ner Upp


Alien



En sci-fi klassiker som satte en ny standard i genren och som håller fortfarande. Idéen med att inte visa allt för mycket av monstret var ett genidrag som skapar en klaustrofobisk känsla som gör den än mer skrämmande.

Filmmonstret, skapad av H.R. Giger, är filmhistoriens mest klassiska. En annan sak som gör den skrämmande är hur Alien förökar sig. Detta tillvägagångssätt gör att man inte känner sig säker någonstans, inte ens i sin egen kropp.
Alien är en filmklassiker som verkligen förtjänar sin plats i filmhistorien.




Aliens



Då var det dags för uppföljaren och vilket sådan. En av filmhistoriens bästa uppföljare som bygger vidare på konceptet ifrån första filmen, fast med en helt annan struktur.
Där den första var med framkrypande skräck, så är detta pang på med mycket action. Trots detta så finns ändå dem spännande och krypande partierna kvar, vilket gör att denna inte fastnar i det vanliga actionträsket med snabba klipp utan någon vidare tanke. Filmen klarar att blanda både action och skräck till en lyckad mix.

Sigourney Weaver, i rollen som Ripley, växer sig en storlek större i den här filmen och lyckas att visa upp en bred repertoar av känslor. Oscarn borde ha varit hennes det året.
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se