Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse - 2008-10-18 22:09:47 Ner Upp


Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse



"Making of"-filmer eller dokumentärer i allmänhet om filmer har aldrig varit en favorit hos mig. Alla utgår från samma mönster och berättar om en filminspelning som inte brukar vara lika intressant som filmen i sig själv.
Dessutom brukar de inte vara särskilt personliga, utan det man får reda på i dokumentären kan man enkelt kolla upp själv på filmens hemsida eller liknande.
Men min syn på dessa dokumentärer har börjat så sakta att ändra sig och det är tack vare Vivian Kubrick's dokumentär om The Shining och så den här.

Hearts of Darkness handlar om inspelningen till filmklassikern Apocalypse Now. En inspelning där allt som tänkas kan gå fel, faktiskt gjorde det.
En regissör som har tagit vatten över huvudet och inte insett hur stort projekt det faktiskt blev av hans lilla filmidé. Dessutom så visste han inte exakt under inspelningen hur filmen skulle ta form och framförallt så visste han inte hur den skulle sluta.

Om inte detta vore nog så fick han kämpa med skådespelare som antingen var nära på att dö, inte kunde sina repliker eller som han kände sig vara tvungen att sparka för att han inte kände sig nöjd med valet.
Dessutom så drabbades filminspelningen av en kraftig tyfon som förstörde inspelningsplatser. Ja, listan på problem kunde göras hur lång som helst.

När man ser den här dokumentärern så undrar man hur filmen faktiskt kunde slutföras överhuvudtaget och att den dessutom idag kan räknas som en av största krigsfilmen genom tiderna.
Dokumentären blir riktigt bra tack vare att den har en personlig touch som man får tacka regissören Coppola's fru för. Hon var "på plats" och filmade och dessutom så spelade hon in privata samtal med sin man.

Detta är helt enkelt en dokumentärfilm som lyckas med konstycket att göra en riktigt bra film ännu bättre.
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se