Monsters vs Aliens 3D - 2009-04-13 22:28:58 Ner Upp

Monsters vs Aliens 3D

Dreamworks senaste alster på animeringshimlen överraskar inte något nämnvärt. Filmen följer den klassiska mallen och är lite knasig, lite barnslig och inkluderar en drös referenser till de äldre i publiken.
Där Wall-E utforskade lite nya marker och stundom var riktigt magisk, så kör Monsters vs. Aliens vidare på sitt koncept som förmodligen har fungerat tidigare.

Men för min egen del så känns det lite trist och man upplever som man har sett det mest redan.
Karaktärsmässigt så är det inget fel. Filmens karaktärer är roligt uppbyggda och rösterna till dem är i toppklass. Filmens brister är snarare i dess upplägg. Intrigen känns för standardmässigt och referenserna känns inte särskilt väl genomarbetade. Det är för långt mellan skratten.

3D-versionen fungerade bra och gav filmen ett trevligt djup. Dessutom så var det trevligt att man inte bara slängde in massa effekter för skojs skull, utan man jobbade mer att stärka filmens djup. Detta gjorde att man undvek känslan av att 3D-upplägget mest var en plojgrej.

På det hela taget är det en hyfsad animerad film som underhåller för stunden, men den kändes som man redan hade sett det mesta innan.
Det är Pixar som är de animerade filmernas okrönta kung och Dreamworks verkar inte för tillfället vilja ändra på detta.
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se