Gandhi - 2009-01-25 18:45:02 Ner Upp

Gandhi

En storslagen film om en högst intressant personlighet. Gandhi med sin predikan om motstånd via ickevåld enade Indien som nation och ledde till slut till dess självständighet.

Det tog 20år för regissören Richard Attenborough att slutföra sin filmidé om en biografi om Mahatma Gandhi och resultatet visade att det var värt mödan.
Filmen blev det årets stora vinnare på Oscarsgalan med totalt åtta priser, där ibland många av de tyngre priserna som bästa film och regissör.

Den som skulle axla titelrollen blev Ben Kingsley, som dessförinnan var okänd för den stora massan. Kingsley tog verkligen till sig rollen. Hans agerande och utseende gör att man verkligen känner att det är Gandhi själv som agerar i filmen.

På det hela taget så är det en vackert och episk film som lyckas förmedla en mycket speciellt mans tankar och handlingar under sin livstid.
Om det är något man ska klaga på så är det att filmens känns lite väl utdragen ibland för sitt eget bästa.
 

Kommentarer Ner Upp
venus - 2009-01-25 23:05:02

klockren beskrivning! finns nästan inget att lägga till. nolan har verkligen gjort superhjältefilmer coola igen, nu är det ingen som kan säga att batman är fånig. den sämsta versionen måste vara schumachers, jag såg tjugo minuter av filmen och kunde inte kolla mer...hemsk är inte tillräcklig för att beskriva katastrofen

venus - 2009-01-25 23:15:44

batman & robin menade jag såklart. mask of the phantasm har jag inte sett, men ska nog göra det om den är så bra som du verkar tycka. mer sevärda filmer åt folket! xD

venus - 2009-01-25 23:18:09

en fråga, det är inte du som har bloggen royalwithcheese.blogg.se?

venus - 2009-01-25 23:21:57

allså, det är inte du som kommer från iran? och är väldigt mörk? hm, har nog fått tag på fel person här..

venus - 2009-01-25 23:25:45

herregud nu har jag spammat din blogg..du behöver inte svara på frågorna ovan! har hittat rätt person hehe, blandade ihop dig med någon annan som har ett liknande bloggnamn


Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se