Inför sommaren: SVT Play - 2010-05-24 12:13:39 Ner Upp

Sommaren närmar sig och är i viss mån redan här med fint väder, vilket alltid är trevligt i vårt annars så kalla land. Vid denna tidpunkt på året känns sommaren, och ledigheten den medför, väldigt nära, men tyvärr så betyder det också att allt ska bli klart i skolan innan den slutar. Med rapportskrivning, projektpresentation och tentor i skolan har tiden för film, men framförallt att skriva om det, blivit sparsmakad. Därför tänkte jag köra en fuling och länka nedan till något sevärda och intressanta program via SVT Play.

Kobra i Pakistan
Kulturprogrammet Kobra besöker - i ett specialavsnitt - en av världens farligaste länder Pakistan, för att undersöka hur det kulturella landskapet fungerar i sådana extrema situationer. Kan även rekommendera resterande avsnitt ur den senaste säsongen av programmet.


Debatt

Debattprogrammet som i detta avsnitt tar upp och diskuterar hur poliser framställs i deckare, tv-serier och filmer. Egentligen en ganska intetsägande debatt, men trots allt är det alltid lite intressant att se debatten mellan "folket" ("det ska vara underhållande och man ska känna igen sig") och kritikerna ("det ska säga något om vårt samhälle och kännas originellt").


Flight of the Conchords
Den andra och avslutande säsongen om det misslyckade bandet från Nya Zeeland. Kombinationen skruvade karaktärer och hysterisk musik resulterar i en underhållande serie. Kan givetvis även rekommendera den första säsongen, men den får ni hitta på något annat vis.


Så se till att njuta och inspireras riktigt ordentligt av dessa program i sommarvärmen. Sen kommer jag förhoppningsvis tillbaka om en vecka igen med nya tag.


Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se