Star Wars: The Phantom Menace Review - 2010-05-04 22:04:45 Ner Upp

Ursprungstrilogin i Star Wars-sagan är en klassiker och en sällan skådad kombination av karaktärer och specialeffekter. George Lucas berättade själv vid ett tillfälle att specialeffekter utan en bra historia är rent ut sagt tråkigt. Tråkigt då att hans nya trilogi i sagan skulle visa sig bevisa att detta påstående i mångt och mycket stämde.

The Phantom Menace
var den första i den nya serien och fick således epitetet "Episode I". Tyvärr bevisade filmen att ett fritt spelrum med specialeffekter och en anknytning till en klassisk saga inte automatiskt resulterar i en bra film. Filmen innehåller allt för många detaljer och aspekter att klaga på och har diskuterats flitigt genom åren att det nästan är tråkigt att poängtera det nu för tiden. RedLetterMedia sammanfattar i alla fall det mesta av vad som är fel med filmen i en sjudelars recension som både är rolig men framförallt träffsäker.

Förmodligen är jag den enda som har lyckats missa den här recensionen då den redan har varit ute ett tag och cirkulerat på internet. Detta till trots är det fortfarande en mycket sevärd recension som är väl värd att spana in igen. Som vanligt är det bara till att klicka sig vidare vid klippets slut.

 


Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se