Konsten att utforma och paketera en film - 2012-12-08 14:58:00 Ner Upp
En del av att vara filmintresserad/cineast (i alla fall enligt mig) är att köpa och samla på film. Det hör till och om det vare sig är ens personliga favoriter, filmer som man har vuxit upp med eller "så-dåliga-att-de-blir-bra" är ett inköp ett måste för samlingen, och även en slutgiltig gest till filmskaparna att man uppskattade deras arbete. I sin tur hur väl man lyckas paketera sin film för sin publik att köpa kan vara skillnaden mellan ett inköp eller inte. En snyggt utformad utgåva kan dessutom vara den slutgiltiga anledningen till att köpa en film, trots att filmen i sig kanske inte tillhör någon av de ovanstående kategorierna.

Denna konsten att paketera och utforma en films utgåva har James Rolfe och Mike Matei gjort en liten djupdykning i (med fokus på klassiska skräckfilmer i VHS-utgåvor). Filmklippet visar tydligt hur viktigt utsidan är (i motsats mot det man har lärt sig sedan barnsben) och trots att det är samma film i, det här fallet VHS-boxen, gör det första intrycket på utgåvan mycket.



James Rolfe är främst känd som The Angry Video Game Nerd, men det är i sådana här längre sammanhang som kretsar kring film som jag verkligen tycker att han lyser som starkast.
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se