Batman (a.k.a Läderlappen) - 2008-08-15 16:44:40 Ner Upp


Efter Batman-hysterin vid premiären av "The Dark Knight" har lagt sig lite, så blev jag sugen på att se om originalfilmerna.


Batman

Tim Burtons första film om läderlappen och det märks nästan direkt att det är Burton som ligger bakom den här. Miljöerna är, precis som i de flesta av hans filmer, både fantasifyllt uppbyggda och utgör en viktigt del av filmen.

Överlag så känns det som att filmen har åldrats dåligt. Skådespeleriet, förutom Jack Nicholson, kändes inte klockrent och inte särskilt trovärdigt heller. Actionscenerna skvallrar om att filmen har några år på nacken. Det var till och med komiskt emellanåt och det är inte ett bra betyg på actionscener.

Slutligen så saknades hela den realistiska stilen och den psykologiska biten som genomsyrar Nolans verk. Detta gör att filmen bara blir bra underhållning för stunden, men inte mer. Betyget hålls ändå upp av den nostalgiska upplevelsen.Batman Returns

Den andra filmen i serien, även den signerad Tim Burton, lider av samma brister som den första. På det hela taget så är det ungefär samma upplevelse som den första, bara det att den här känns lite sämre på alla plan.
Framförallt så känns skurkarna blekare än Jack Nicholsons Joker och det sänker hela upplevelsen.
Att det dessutom, precis som i den första filmen, inte finns någon direkt handling gör att den inte direkt påverkar en och det hela blir bara en stunds underhållning.Batman Forever

När Schumacher tog över skutan så gick det bara nerför. För det första så var det fantastiska med miljöerna i Burtons filmer som bortblåsa. Gothams gator ska vara mörka och se ut som Las Vegas.
Dessutom så gillar jag inte valet av skådespelare till huvudrollen. Val Kilmer passar inte in i rollen som Bruce Wayne. Sen gillar jag inte hela idéen med Robin. Batman ska köra solo, så är det bara.
Skurkarna i filmen är karismatiska, men alldeles för tramsiga för att passa in i en Batman-film. Visst filmen har sin charm, men historien om Bruce Wayne och hans alter ego ska skildras på ett mörkt och dystert sätt.Batman & Robin

Schumachers slutgiltiga bottennapp. Bat-credit card någon?
Jag tyckte den här filmen var otroligt cool när jag var liten, men när jag nu kan mer om karaktären Batman så ser jag filmens stora brister.
Karaktärerna är lika platta som italienska pizzor och manuset är ingenting att hurra över precis.
Det är fantastiskt att George Clooney, efter att ha gjort den här filmen, idag räknas bland dem främsta i branschen. Han har verkligen lärt sig av sina misstag.
Filmen blir ändå inte totalt sågad, mest på grund av barndomsminnena.


Slutligen, efter att ha sett hela filmserien, så är jag otroligt nöjd med att Nolan gjorde sin del av Batman sagan och återuppbyggde varumärket.
Med sin realistiska framtoning, psykologisk djup och framförallt, en vettig handling, så gav Nolan det som Batman-franschisen i allmänhet, och karaktären Batman i synnerhet, behövde.
 

Beat the Devil - S02E03 - 2008-08-10 11:16:33 Ner Upp

Regissör: Tony Scott

Skådespelare: Clive Owen, Gary Oldman, James Brown

Bil: BMW Z4Min favorit från säsong två, som är den sista delen av den andra säsongen, men även av hela serien.
Historien är fantasifyllt berättad och den kretsar kring soulkungen James Brown som förhandlar med ingen mindre än djävulen själv. Gary Oldman, som djävulen, briljerar och referensen till den gamla klassikern "Nosferatu" uppskattas från en filmnörd som mig.

Slutet är både ett otroligt humoristiskt sådan, men även ett värdigt slut, på hela serien som blev otroligt framgångsrikt för BMW och den satte en ny standard för reklamfilmer i framtiden.
Förhoppningsvis så får vi se någonting liknande i framtiden.

The Hire
 

Ticker - S02E02 - 2008-08-08 14:08:10 Ner Upp

Regissör: Joe Carnahan

Skådespelare: Clive Owen, Don Cheadle, F. Murray Abraham

Bil: BMW Z4En snygg film som byggs successivt upp till en storslagen final. Avsnittets styrka är helt klart uppbyggnaden av historien, men även de gedigna skådespelarinsatserna.

The Hire
 

Hostage - S02E01 - 2008-08-07 09:52:36 Ner Upp

Regissör: John Woo

Skådespelare: Clive Owen, Maury Chaykin, Kathryn Morris

Bil: BMW Z4I och med den andra säsongen så blev filmerna mer "kompletta". De skulle innehålla det mesta som en vanlig spelfilm ska innehålla och tack vare detta så förlorade man lite av den personliga prägeln som man hade i den första säsongen.
Nu känns det mer som en vanlig, om än en bra sådan, actionfilm. Men som en reklamfilm beskådat så är det en bra sådan, fast jag föredrar nog den första säsongen.

The Hire
 

The Hire - Bonusmaterial - Säsong 1 - 2008-08-05 11:55:16 Ner Upp
I och med DVD-släppet så gjordes det två minidokumentärer till säsong ett. Filmerna som är cirka fem minuter var, tar upp lite bakgrundsinformation, intressanta detaljer och hur arbetet gick till under inspelningen av "The Hire".
Den första dokumentären är en klassisk "Making of...." som berättar lite hur regissörerna tog sig an projektet och vad syftet med hela serien var.
Den andra dokumentären tar upp hur stunmännen jobbade och hur de klarade av vissa svåra stunt. Det nämns också att bilarna som används i filmerna inte är specialbyggda, vilket måste ses som en otrolig prestation från BMW.

Making of the FilmsDriving Techniques

The Hire
 

Powder Keg - S01E05 - 2008-08-03 22:59:08 Ner Upp

Regissör: Alejandro González Iñárritu

Skådespelare: Clive Owen, Stellan Skarsgård, Lois Smith

Bil: BMW X5Den avslutande delen av den första säsongen visar en mer allvarlig sida. Filmen sätter bilen mer i bakgrunden, till skillnad från dem andra filmerna, och fokuserar mer på att skildra en gripande historia.
Det är synd att kalla den här för en reklamfilm, för den är så mycket mer.

The Hire
 

Star - S01E04 - 2008-08-02 13:23:07 Ner Upp

Regissör: Guy Ritchie

Skådespelare: Clive Owen, Michael Beattie, Toru Tanaka Jr.

Bil: BMW M5Guy Ritche bjuder här på en hejdundrande åkur, härligt ackompanjerad av Blur.
Coolhetsfaktorn är hög och det syns att Ritche har koll på kameraarbetet.
I rollen som superstjärnan ser vi en relativt känd sångerska som Guy Ritche borde känna ganska så väl vid det här laget.

The Hire
 

The Follow - S01E03 - 2008-08-01 22:44:13 Ner Upp

Regissör: Kar Wai Wong

Skådespelare: Clive Owen, Mickey Rourke, Adriana Lima

Bil: BMW 3-serien, Z3 roadsterDen vackraste delen i serien. Avsnittet är väldigt harmoniskt uppbyggt och nästan poetiskt på sina ställen.
Regissören vill sätta musiken i fokus och bilderna i bakgrunden och jag må säga att han har lyckats med detta. Musiken passar in perfekt i stämningen.
Förutom de nämnda skådespelarna så skymtar vi även Forest Whitaker i rollen som uppdragsgivaren.

Musiken kan ni hitta på den här sidan
Det är kompositören som själv har lagt upp musiken, så ni behöver inte vara oroliga.
 
The Hire
 

RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se