YouTube-tips #4 - 2008-12-26 12:54:58 Ner Upp


Vad vore filmindustrin egentligen utan sina filmkritiker? Med några enkla rader eller hela uppsatser så berättar eller skriver dem sina uppfattningar om en viss film.
Antingen så håller man själv med om vad de säger eller skriver, eller så är situationen den motsatta. Oavsett så har en diskussion skapats som förhoppningsvis leder till att man går på bio och själv tar reda på om man håller med eller inte.

När det gäller själva recensionen i sig så gillar väl de flesta nuförtiden rörliga bilder framför text. Det leder nästan oundvikligt till TV´s repertoar, men det känns som om TV har spelat ut sin rätt nuförtiden.
Man måste vara beroende av tider, då man inte kan programmet riktigt när man vill, och själva recensenten får inte säga precis vad han/hon vill.
Nä, då TV inte längre känns så vidare aktuellt så får man idag lita på det lilla mediet vi kallar, Internet.

Recensenten jag vill tipsa om kallar sig "Nostalgia Critic" och med sin catchphrase,  "Hello, I'm the Nostalgia Critic. I remember it, so you don't have to", så recenserar han gamla guldkorn från den gångna tidens tidsvarv.
Då de flesta recensioner idag vill framhäva det positiva i filmerna, så är "Nostalgia Critic" deras raka motsats.
Hans melodi är snarare att här ska det sågas och det, tillsammans med en kavalkad av fula ord om hade fått dina föräldrar att se rött, rejält.
Ingen filmmakare ska känna sig säker i NC närvaro.

"Nostalgia Critic" är själv inte verksam på YouTube, utan det är "NostalgiaAVGNfan" som fixar det. NC är själv verksam på hans sida "That Guy With The Glasses" och på YouTube´s läggs snarare trailers upp till NC senaste filmer med en länk till hans sida. Det fungerar smidigt och man behöver inte kolla upp en ny sida dagligen för att vara uppdaterad med de senaste filmerna.
Part 1

Part 2
 
Klippet som jag har valt ut är när NC recenserar allas vår favoritkalkonrulle, Batman & Robin. Titta och upplev hur det är meningen att filmrecensenter ska beté sig.

YouTube-tips


Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se