Chosen - S01E02 - 2008-07-31 20:43:49 Ner Upp

Regissör: Ang Lee

Skådespelare: Clive Owen, Mason Lee, Sonom Gualson

Bil: BMW 5-serienI den andra delen så tar regissören Ang Lee in lite asiatiska inslag i serien. Den mest intensiva scenen består av bilar som jagar varandra med snygg koreografi, som för tankarna lite till klassiska asiatiska martial arts-filmer. Detta är både komiskt och snygg i en konstig blandning.
En kul detalj är att slutet hintar om regissörens då kommande storfilm.
 
The Hire
 

Ambush - S01E01 - 2008-07-30 20:56:40 Ner Upp

Regissör:
John Frankenheimer

Skådespelare: Clive Owen, Tomas Milian

Bil: BMW 7-serienI den första filmen i reklamserien så hettar till direkt och detta är det mest actionfyllda avsnittet under den första säsongen. Regissören Frankenheimer, som bland annat har gjort "Ronin", kan sin action. Man bjuds på sex fullspäckade minuter där man inte sparar på krutet.
 
The Hire
 

The Hire - 2008-07-30 20:44:05 Ner Upp


År 2000 så beslutade BMW att hitta på ett nytt sätt att göra reklam för sina bilar. Efter research så kom de fram att deras medelkund var i medelålders gifta män som använde endast internet när de kulle köpa bilar.
Utifrån denna bakgrund så beslutades det att man skulle göra små högklassiska och intensiva filmer som utgår från en huvudkaraktär som kör en BMW.
Dessa skulle visa BMW's styrkor och filmer skulle publiceras på nätet.

BMW gjorde det enda rätta och hyrde in välkända skådespelare och regisserar för att visa att man menade allvar. Detta är så långt ifrån ICA-Stig man kan komma.
I rollen som "The Driver", huvudkaraktären, togs Clive Owen in. Med sitt kyliga spel så passade han som handen i handsken för rollen. Filmerna producerades av ingen mindre än David Fincher. Fincher skulle egentligen regissera ett avsnitt, men på grund av arbetet med filmen "Panic Room" så fick han istället det ansvariga jobbet att övervaka det hela.

Regissörer från hela världen hyrdes in för att ge sin variant av reklamen. "The Hire" består av två säsonger med totalt åtta avsnitt, fem i första och tre i den andra. Avsnitten är i genomsnitt åtta minuter.
Serien blev en stor succé världen över och BMW släppte till och med den på DVD.
Och försäljningen gick upp under tiden reklamen var aktiv och det är väl det som att det främsta målet med reklam?


Säsong 1:
E01 - Ambush
E02 - Chosen
E03 - The Follow
E04 - Star
E05 - Powder Keg
Bonusmaterial

Säsong 2:
E01 - Hostage
E02 - Ticker
E03 - Beat the Devil
 

1. Inglorious Bastards - 2008-07-20 11:13:22 Ner UppGenre: Action, Krig

Produktionsland: USA

Svensk premiär: 2009

Regissör: Quentin Tarantino

Skådespelare: Brad Pitt, Mike Myers, Diane KrugerTarantino ska i nästa film ta sig an krigsgenren. Det är ett område han är en nybörjare på, men om vi känner herr Tarantino rätt så blir det en krigsfilm som inte liknar någonting annat.
Man vet inte så mycket om filmen förutom att manuset är klart och att man just nu håller på att förbereda allt inför inspelningen.

Just manuset, och historien som den berättar, är det som lockar mest. Tarantino har själv sagt att det är det bästa han har skrivit (Se "Quentin Tarantino-tema") och det bådar minst sagt gott när han själv säger det.
Det finns inte skådespelare som är klara till projektet än, men det ryktas både om Brad Pitt och Leonardo DiCaprio. Ingen av dem har jobbat med Tarantino innan, men om det visar sigatt de blir klara så ska dem nog passa in alldeles utmärkt med Tarantino och hans gäng.

Casten i Tarantinos filmer brukar alltid vara fantasifyllt komponerat, så vi kommer nog att hitta minst ett par namn som man inte tycker passar in till en början, men som man senare blir positivt överraskad av.
Manuset har läckt ut på vissa sidor på internet och kommentarerna om det är att det är den mest galna, bisarra och minst autentiska krigsdrama som någonsin har hört talas om. Det ska Tarantino till det för att skapa en krigsfilm som bara går ut på att underhålla publiken och referera till äldre filmer.

Filmen beräknas vara klar till nästa års Cannes festival och då får vi se om den lever upp till sina förväntningar.
 

2. The Dark Knight - 2008-07-17 22:55:35 Ner Upp
"Why So Serious?"Genre: Action, Thriller

Produktionsland: USA

Svensk premiär:  25 juli

Regissör: Christopher Nolan

Skådespelare: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron EckhartBatman på film såg ut att för evigt vara förstört efter Schumachers fiasko "Batman and Robin". Efter den så svalnade intresset för läderlappen på den vita duken. Så därför var det inga stora förväntningar inför den nya Batman filmen som hade premiär år 2005. "Batman Begins", som filmen kallades, berättade historien om hur Bruce Wayne blev Batman och filmen lyckades med sin realistiska framtoning att återskapa intresset för Gothams mystiska riddare och blev en renässans för hela Batman-serien. Mannen som hade stor del i detta var regissören Christopher Nolan.

Nu är det dags igen för Christian Bale att ta på sig läderlappsdräkten och bekämpa ondska på Gothams gator.
Casten är densamma från den föregående filmen förutom i rollen som Rachel Dawes där Maggie Gyllenhaal har ersatt Katie Holmes, som på grund av tidbrist inte kunde medverka i uppföljaren.
Annars får vi se stornamn som Michael Caine, Morgan Freeman och Gary Oldman i casten bakom Christian Bale som Bruce Wayne/Batman.

Nya ansikten iden här filmen är bland annat Aaron Eckhart, som Harvey Dent, och Heath Ledger, som Jokern.
The Dark Knight blir Heath Ledgers sista kompletta film, eftersom han tragiskt gick bort i början av året.
Av de filmklipp man har sett från filmen så verkar Heath Ledger briljera som den smått galne Jokern. Röster som har sett förhandsvisningar, där bland annat den ansedda recensenten Peter Travers, pratar redan om en Oscar för Ledger.
Det hade varit intressant att bevittna en skådespelar Oscar från en Batman-film.
Oavsett Oscar eller ej så är läderlappen här för att stanna.

Trailer
 

3. WALL·E - 2008-07-16 22:32:45 Ner Upp
"An Adventure Beyond the Ordinar-E"Genre: Komedi, Animerad

Produktionsland: USA

Svensk premiär: 5 september

Regissör: Andrew Stanton

Skådespelare: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff GarlinTeamet på Pixar är ännu en gång aktuell med en ny film. Pixar som grundade hela den datoranimerade genren, har under årens lopp släppt film efter film och dem har inte gjort oss besvikna någon gång.
Ifrån den första långfilmen "Toy Story" till den senaste "Ratatouille" så har filmerna gått från att vara barnfilmer till att jämföras med "riktiga" spelfilmer.
I takt med den tekniska utvecklingen så har filmernas världar blivit mer och med levande.

Den kommande filmen handlar om städroboten WALL·E som har blvit lämnad ensam på jorden. WALL·E är en oerhört gullig och karismatisk robot som trots att han inte pratar så mycket så har han, utifrån trailern, en större personlighet än vilken karaktär som helst ifrån valfri collegefilm. Inte illa av en liten plåtburk.

Kritikerna som har sett filmen är eniga. Filmen är lysande och den förväntas att bli en lika stor publiksuccé världen runt som resten av Pixars tidigare filmer. Den har redan varit uppe och nosat på sjätte plats på IMDb's top 250 (!).
Snart är det även Sveriges tur att få bevittna WALL·E's bravader.

Trailer
 

4. Burn After Reading - 2008-07-15 22:06:05 Ner Upp
"Intelligence is relative."Genre: Komedi, Kriminal

Produktionsland: USA

Svensk premiär: November

Regissör: Ethan Coen, Joel Coen

Skådespelare: Brad Pitt, George Clooney, Tilda Swinton"No Country for Old Men" var en av förra årets stora succéer och den tog bröderna Coen åter tillbaka till finrummet efter några svaga år bakom sig. Filmen genomsyrades av ondska och den gav inget ljust perspektiv på mänskligheten och dess tillvaro.
Desto ljusare är det i den kommande filmen "Burn After Reading" och brödernas blandning mellan mörka thrillers och komedier, om än mörka sådana, fortsätter.
Casten är en stjärnfylld sådan med namn som Tilda Swinton, George Clooney, John Malkovich och Brad Pitt, som alla på något sätt påverkas av en skiva på vift. Missuppfattningarna och de galna upptågen kan börja.

Av trailerns få minuter att döma så verkar filmen och karaktärerna bissart sköna som bara Coens kan bemästra fullt ut. En av deras styrkor när det gäller detta är dialogen. Orden kan först uppfattas som helt ordinära, men tillsammans med situationen och på vilket sätt de uttrycks på, så finns det komiska undertoner i dialogen som är hur roligt som helst att bevittna.
Vi har sett detta innan i filmer som "Fargo", "O Brother, Where Art Thou?" och den briljanta "The Big Lebowski".
Om den här filmen kommer upp till minst hälften av Lebowskis briljanta nivå så är jag mer än nöjd.

Trailer
 

5. The Curious Case of Benjamin Button - 2008-07-14 17:43:35 Ner Upp

     "I was born under unusual circumstances."Genre: Drama, Fantasy

Produktionsland: USA

Svensk premiär: Januari 2009

Regissör: David Fincher

Skådespelare: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda SwintonBenjamin Button är en högst besynerlig man. Hans biologiska klocka går tvärtemot oss andra vilket gör att han föds som en skruttig gammal man och dör som ett spädbarn.
Låter det rörigt? Förhoppnigsvis så klarnar det så småningom.

Filmen, som är regisserad av David Fincher, är baserad på F. Scott Fitzgeralds novell med samma namn. Fitzgerald funderar i novellen på Mark Twains fundering: Varför händer det bästa av livet i början av detsamma?

I rollen som Benjamin Button ser vi en av mina personliga favoriter, Brad Pitt. Han kommer att ge rollen både den nödvändiga pondusen, men även finkänslighet och värme.
Detta är tredje gången som Fincher och Pitt jobbar ihop och de tidigare samarbetena har båda burit frukt.
Thrillern "Se7en" var en mörk och fruktansvärd spännande film med dödssynderna som tema.
Det nästkommande samarbetet resulterade i kultfilmen "Fight Club", ännu en oerhört mörk film som berör på vår syn på manlighet och överkonsumtion.

Historien i Benjamin Button ter sig vara oerhört filosofisk och poetisk som berör livet i stort och dess skådespel. Trailern understryker denna tes.
Filmen kan vara svår att sammanställa, finns många olika spår att följa, men jag är säker på att David Fincher kan ro detta i hamn och dessutom skapa en modern klassiker.

Trailer
 

Trailern till Max Payne - 2008-07-13 00:43:44 Ner Upp

Den första trailern till kommande filmen "Max Payne" släpptes i dagarna och filmen verkar lovande.
Noir-stilen ifrån spelen verkar har klarat övergången till den vita duken och huvudkaraktärerna ser ut som sina digitala förlagor.
Vissa scener i trailern är välkända för personer som har spelat spelen och filmen verkar förhoppningsvis inte göra fansen till spelen besvikna.
BulletTime scenerna ser ut att bli en fröjd för ögat och Max Paynes droghallucinationer verkar vara hämtade ifrån den surrealistiska skolan och det, tillsammans med fotot, gör att detta kommer att bli en film man, om man har spelat spelen, verkligen ser fram emot. Men man behöver förmodligen inte ha spelat spelet för att få ut någonting av den här filmen.

Trailer
 

6. RocknRolla - 2008-07-12 03:19:05 Ner Upp
Genre: Action, Kriminal

Produktionsland: Storbritannien

Svensk premiär: November

Regissör: Guy Ritchie

Skådespelare: Gerard Butler, Gemma Arterton, Jeremy PivenGuy Ritche, mannnen som formligen exploderade sig in i rampljuset med den komiska och smått absurda filmen, med det korta namnet, "Lock, Stock and Two Smoking Barrels". I denna, Guy Ritches långfilmsdebut, satte han sig på kartan med bisarra karaktärer och en farsliknande historia. Filmen gjorde även tuffingarna Jason Statham och den gamle fotbollsspelaren Vinnie Jones till filmstjärnor.

Den lyckade debuten följde Ritche upp med kultklassikern "Snatch" som, med ännu flera bisarra karaktärer och händelser, blev en ännu större succé. Nu ville storstjärnor som Benicio Del Toro och Brad Pitt jobba med honom och livet lekte, men framtiden som såg så ljus och rak ut, skulle bli så mycket krokigare än beräknat.

Guy Ritches nästa film, med en vissa sångerska i huvudrollen, blev en total flopp och många i publiken var förvånade över att han hade lämnat sin favoritgenrer, gangsterfilm.
Som tur var, tänkte många, så återvände Guy Ritche tillbaka till gangstergenrer i sin nästa film "Revolver", men med för bleka karaktärer så höll den inte riktigt hela vägen fram.

Med "RocknRolla" så ska Ritche bevisa för omvärlden att han inte har tappat sin magiska känsla och än så länge, att döma av trailern, så verkar det lovande.
De sjuka karaktärerna och förvirringarnas historia är tillbaka, ja till och medregissörens känsla för coola kameravinklar ser ut att vara kvar.

I rollerna ser vi bland annat Gerard "This-is-Sparta" Butler, som det ska bli intressant att se med ordentliga kläder på sig och några portioner mindre testosteron i kroppen.
Endast framtiden får säga om Guy Ritche äntligen har kommit tillbaka eller om han ännu letar efter sin rätta kreativa karaktär och har tappat sitt "flow".

Trailer
 

7. Kenny Begins - 2008-07-07 13:06:39 Ner Upp
Genre: Action, Komedi

Produktionsland: Sverige

Svensk premiär: 6 februari 2009

Regissör: Carl Åstrand, Mats Lindberg

Skådespelare: Johan Rheborg, Björn Gustafsson, Bill SkarsgårdKenny Starfighter, kultserien från 90-talet, ska efter många turer fram och tillbaka äntligen bli långfilm i "Kenny Begins". Serien, om den misslyckade rymdhjälten, var en personlig favorit för mig, så jag blev positivt överraskad när det kom på tal om en kommande film.

I rollen som den självsäkre och olycksbådande Kenny Starfighter ser vi, ännu en gång, Johan Rheborg. Och tur var väl det.
Om Indiana Jones inte kan spelas av någon annan än Harrison Ford, så är det likadant med Starfighter och Rheborg. Johan Rheborg är Kenny Starfighter. Någon annan i huvudrollen hade det varit som att blanda ketchup med glass. Låter roligt och intressant till en början, men man inser snabbt att det bara är fel och inser sitt misstag.

Men den viktigaste faktorn för en kommande succé är männen bakom kameran. Carl Åstrand och Mats Lindberg regisserar, men har även skrivit manus, till både TV-serien och den kommande långfilmen. Detta försäkrar att den sköna känslan, som genomsyrade TV-serien, kan bibehållas.
Det är bara att älska det när hårtorkar ska föreställa dödliga laserpistoler och en tandröntgen är en högteknisk färddator.

Svensk film har på senare tid kommit in i en tråkig cirkel där alla inblandade tar sina filmer, och framförallt sig själv, på allt för stort allvar. Därför känns "Kenny Begins" som en frisk fläkt, där just självdistansen kan göra detta till en lyckad film.
Nog för att "Arn" var en intressant satsning, men den visade tydligt att pengar inte är allt när man jobbar med film.
Det kreativa skapandet och längtan att kunna berätta en historia, hur absurd den än må vara, är så mycket viktigare.

Som avslutning måste man ju göra det som på riktigt Starfighter-manér. Nämligen med dem klassiska orden:
"WolliBolli"

Trailer
 

8. Tropic Thunder - 2008-07-06 12:38:19 Ner Upp
"The movie they think they're making... isn't a movie anymore."Genre: Action, Komedi

Produktionsland: USA

Svensk premiär: 17 oktober

Regissör: Ben Stiller

Skådespelare: Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr.Komedi och krig är två saker som inte brukar gå så vidare bra ihop. Men detta faktum kommer förmodlingen att ändra sig i och med "Tropic Thunder".
Ben Stillers nya film handlar om en filminspelning som går, minst sagt, överstyr.
Rollistan innehåller digra namn som Ben Stiller, Jack Black och Robert Downey Jr., för att nämna några.
Ben Stiller, som även har varit med och skrivit manuset, är mest känd som skådespelare, men han är ingen novis när det gäller att regissera. Han har varit med i matchen sen tidigare med filmer som "Zoolander" och "The Cable Guy".

Det första man lägger märke till i trailern, förutom den absurda historien, är Robert Downey Jr.. Han spelar en australiensare som har opererat sig till en "dude som spelar en dude, förklädd till en annan dude". Man känner knappt igen honom och ni som inte riktigt förstår hur stor förvandlingen är, sök efter Robert Downey Jr. på Youtube. Så förstår ni verkligen det häpnadsveckande i hans agerande i den här filmen.

En annan rolig detalj som jag la märke till i trailern var hur de tre huvudkaraktärerna, Jack Black, Ben Stiller och Robert Downey Jr., är uppbyggda. För enligt min uppfattning så är spelar de mot sina fördomar, som man kan tänkas ha mot dem som skådespelare.
Ben Stillers karaktär kan inte agera känslomässigt och finstämt. Jack Blacks spelar en komiker som mest springer runt och larvar sig. Slutligen så är Robert Downey Jr.'s karaktär en tidigare prisbelönad skådespelare som genom personliga problem har hamnat lite på dekis.

Till hösten får vi reda på om dessa spekulationer stämmer eller om jag som vanligt bara talar i nattmössan.
Det är som det gamla talesättet lyder:
"Den som lever får se."

Trailer
 

9. Max Payne - 2008-07-04 16:09:47 Ner Upp
Genre: Action, Drama

Produktionsland: USA

Svensk premiär: 17 oktober

Regissör: John Moore

Skådespelare: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau BridgesFilmer baserade på spel har aldrig varit en hit. Problem med att överföra spelens historia och stil, tillsammans med att det ofta handlar om rena budgetproduktioner, har gjort att guldkornen har lyst med sin frånvaroo och resultaten har snarer visats sig bli till kattguld. Men förhoppningsvis så kommer detta att ändra sig i och med utgivningen av "Max Payne".

Historiemässigt så är det inget nytänkande precis, man hämnas för sin döda fru. Men tillsammans med den underbara känslan som spelet förmedlar, genom mellansekvenser i grafisk serietidningstil, hela noirkänslan och minnesvärda karaktärer (tyvärr så verkar det som om att Vlad inte kommer att vara med i filmen), så kan detta hålla hela vägen ut.

Andra önskvärda inslag som måste vara med är skottlossningen på baren Vodka, en klassisk scen från första spelet, och några sekvenser med "Bullet Time"-funktionen hade smakat mumma. "Bullet Time"-funktionen är en "Matrix"-liknande funktion som tillåter spelaren att få sin omgivning att gå i slow motion, vilket gör att man uppfattar kulor som skjuts mot en och på så sätt så blir det lättare att undvika dessa. Men rätt upplägg så kan detta bli hur bra som helst.

I rollen som Max Payne ser vi välkända Mark Wahlberg, vilket känns som en solid lösning. Rollen som yrkesmördaren Mona Sax spelas av Mila Kunis, känd från TV-serien "That '70s Show". Ludacris, en välkänd rappare, spelar rollen som Jim Bravura, vilket är en till åldern kommen vit man (!). Undrar hur han/hon som castade filmen tänkte här egentligen?

Oavsett så blir detta förhoppningsvis filmen som bryter spelstrenden på film och startar en ny, liknande den som pågår just nu med olika serietidningsadaptioner.

Trailer
 

10. The Spirit - 2008-07-02 21:52:50 Ner Upp
"My city screams. She is my lover. And I am her spirit."Genre: Action, Drama

Produktionsland: USA

Svensk premiär: 23 januari 2009

Regissör: Frank Miller

Skådespelare: Gabriel Macht, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson"Sin City" och "300" gjorde Frank Miller populär för den stora filmpubliken. Med snygga miljöer, främst genom hjälp av datorns ettor och nollor, så fängslades en stor massa och beundrade hur mycket man kunde skapa framför en bluescreen, greenscreen eller vilken färg dem egentligen använde.
Denna trend ser ut att hålla i sig och nu är det dags för Frank Miller att ensam ta sig an sin mentor Will Eisner's verk, "The Spirit".

Frank Miller var med som delregissör till "Sin City", men här är det för första gången som han själv står för regin. Men han vill helst inte svika sin gamle mentor, så Miller kommer verkligen att jobba för sin sak.
Ploten är inget revolutionerande, onda mot goda, utan här är det ytan som främst tilltalar. Visuellt verkar detta bli ännu bättre än "Sin City", och det säger inte lite det.

I rollen som den gode polisen, som till slut blir the spirit, ser vi den relativt okände Gabriel Macht. Som dennes antagonist, den onde The Octopus, ser vi mannen-som-är-med-i-hur-många-filmer-som-helst, Samuel L. Jackson.
Oavsett skådespelarmässigt eller visuellt så är en sak redan säkert. Aldrig förr har en slips sett snyggare ut på den vita duken

Trailer
 

Tio filmer att se fram emot - 2008-07-02 19:32:51 Ner Upp
Mittaxeln på 2008 har passerats och det nalkas mörkare tider. Biografernas repertoarer under årets första halvlek har innefattat storfilmer som "Indiana Jones och kristalldödskallens rike", "Iron Man", "The Incredible Hulk" och "The Sex and the City" (?). Man kan nästan tro att årets kvot för storfilmer är fylld, men ack så fel man i så fall har om man tror det.Den andra halvleken ser ut att bjuda på än mer underhållning med nya friska inhoppare som håller igång hela halvleken ut och ut på stopptid. Det finns även spelare som ännu inte vet när dem ska spela, men som har potential till att bli något riktigt stort.

Summa summarum så ser 2008 ut till att bli en av dem bästa filmåren på mycket länge och här får ni ta del utav tio utvalda favoriter. Det kan vara allt från fladdermöss, städrobotar, skådespelande soldater och en viktig CD-skiva. En salig blandning helt enkelt. Se till att hålla koll på dessa under den resterande delen av året plus början av nästa.
 

RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se