6. RocknRolla - 2008-07-12 03:19:05 Ner Upp




Genre: Action, Kriminal

Produktionsland: Storbritannien

Svensk premiär: November

Regissör: Guy Ritchie

Skådespelare: Gerard Butler, Gemma Arterton, Jeremy Piven



Guy Ritche, mannnen som formligen exploderade sig in i rampljuset med den komiska och smått absurda filmen, med det korta namnet, "Lock, Stock and Two Smoking Barrels". I denna, Guy Ritches långfilmsdebut, satte han sig på kartan med bisarra karaktärer och en farsliknande historia. Filmen gjorde även tuffingarna Jason Statham och den gamle fotbollsspelaren Vinnie Jones till filmstjärnor.

Den lyckade debuten följde Ritche upp med kultklassikern "Snatch" som, med ännu flera bisarra karaktärer och händelser, blev en ännu större succé. Nu ville storstjärnor som Benicio Del Toro och Brad Pitt jobba med honom och livet lekte, men framtiden som såg så ljus och rak ut, skulle bli så mycket krokigare än beräknat.

Guy Ritches nästa film, med en vissa sångerska i huvudrollen, blev en total flopp och många i publiken var förvånade över att han hade lämnat sin favoritgenrer, gangsterfilm.
Som tur var, tänkte många, så återvände Guy Ritche tillbaka till gangstergenrer i sin nästa film "Revolver", men med för bleka karaktärer så höll den inte riktigt hela vägen fram.

Med "RocknRolla" så ska Ritche bevisa för omvärlden att han inte har tappat sin magiska känsla och än så länge, att döma av trailern, så verkar det lovande.
De sjuka karaktärerna och förvirringarnas historia är tillbaka, ja till och medregissörens känsla för coola kameravinklar ser ut att vara kvar.

I rollerna ser vi bland annat Gerard "This-is-Sparta" Butler, som det ska bli intressant att se med ordentliga kläder på sig och några portioner mindre testosteron i kroppen.
Endast framtiden får säga om Guy Ritche äntligen har kommit tillbaka eller om han ännu letar efter sin rätta kreativa karaktär och har tappat sitt "flow".

Trailer
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se