The Hire - 2008-07-30 20:44:05 Ner Upp


År 2000 så beslutade BMW att hitta på ett nytt sätt att göra reklam för sina bilar. Efter research så kom de fram att deras medelkund var i medelålders gifta män som använde endast internet när de kulle köpa bilar.
Utifrån denna bakgrund så beslutades det att man skulle göra små högklassiska och intensiva filmer som utgår från en huvudkaraktär som kör en BMW.
Dessa skulle visa BMW's styrkor och filmer skulle publiceras på nätet.

BMW gjorde det enda rätta och hyrde in välkända skådespelare och regisserar för att visa att man menade allvar. Detta är så långt ifrån ICA-Stig man kan komma.
I rollen som "The Driver", huvudkaraktären, togs Clive Owen in. Med sitt kyliga spel så passade han som handen i handsken för rollen. Filmerna producerades av ingen mindre än David Fincher. Fincher skulle egentligen regissera ett avsnitt, men på grund av arbetet med filmen "Panic Room" så fick han istället det ansvariga jobbet att övervaka det hela.

Regissörer från hela världen hyrdes in för att ge sin variant av reklamen. "The Hire" består av två säsonger med totalt åtta avsnitt, fem i första och tre i den andra. Avsnitten är i genomsnitt åtta minuter.
Serien blev en stor succé världen över och BMW släppte till och med den på DVD.
Och försäljningen gick upp under tiden reklamen var aktiv och det är väl det som att det främsta målet med reklam?


Säsong 1:
E01 - Ambush
E02 - Chosen
E03 - The Follow
E04 - Star
E05 - Powder Keg
Bonusmaterial

Säsong 2:
E01 - Hostage
E02 - Ticker
E03 - Beat the Devil
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se