K som i Kortfilm - 2009-12-27 21:34:34 Ner Upp

Kortfilmer lever ett liv lite i skymundan av sin större broder, långfilmen. Detta är synd då det finns en mängd riktigt bra, intressanta och sevärda kortfilmer där ute, bara man tar sig i kragen och letar lite. Ett bra tips är att börja med IMDbs egna topp50 på genren för att få en bra grund att stå på. Glöm bara inte bort att sedan kryssa i vilken du har sett så du vet vilka du har sett och inte sett.

En riktigt bra kortfilm lyckas på cirka tio minuter berätta en intressant historia där du snabbt känner för de inblandade karaktärerna och blir engagerad i historien. Ett bra betyg för en film som ibland är kortare än en spelfilms inledningsscen.

 


Så utforska gärna kortfilmer lite närmare. Det förtjänar verkligen både genren och filmskaparna bakom.
En annan fördel också är att det oftast räcker med YouTube för att kolla på de flesta av filmerna. Nedan följer några tips på trevliga kortfilmer:

 Your Friend the Rat

Pixar brukar alltid vara ett säkert kort i dessa sammanhang och de har sin speciella historia när det gäller just kortfilmer. Företaget är mer eller mindre grundat via dessa minifilmer som visade upp deras kunskap när det gällde att kombinera teknik och berättarglädje. Här berättar Remy och Emili, från filmen Ratatouille, om råttans historia och släktskap med oss människor.

 The Key To Reserva (Freixenet)
Martin Scorsese anses vara bland de främsta inom filmbranschen och här har han tagit sig an att tolka Hitchcock på skräckmästarens egna vis. Intressant var ordet, trots att det hela till slut visar sig vara en väldigt ambitiös reklamfilm för bubbeldricka.

 


Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se