Let Me In - 2010-10-03 12:43:37 Ner Upp

Den amerikanska nyinspelningen av Låt den rätte komma in, Let Me In, hade amerikansk premiär i fredags och de första videorecensionerna har börjat dyka bland mina YouTube-favoriter. Säga vad man vill om dessa nyinspelningar, som tycks vara ett ständigt återkommande inslag i Hollywood, men som svensk får man väl försöka finna en viss stolthet i att de åtminstone hittade något intressant i våra filmer som de ville göra om.

Samtidigt är det intressant att notera hur pass stor det svenska originalet har blivit utomlands, i alla fall hos filmintresserade. Trots dess brister är IMDb top250 en bra indikator på vilka filmer som är populära och Låt den rätte komma in har i denna stund plats nummer 206 på denna lista. Den har även snabbt dykt upp på andra filmlistor på olika filmcommunities, som sammanfattas tydligt hos iCheckMovies superba filmlistningstjänst.

 

 



....och slutligen rekommenderar jag dig starkt att läsa ursprungskällan till denna historia, boken Låt den rätte komma in (John Ajvide Lindqvist). Den ger en mer mörk, gripande och på sina ställen riktigt vridrig historia än den som spelades upp i Alfredssons film och med tanke på vad som tas upp i boken så var det förståeligt att man valde att ta bort vissa delar i filmatiseringen och inte berätta allt fullt ut på andra ställen.


Kommentarer Ner Upp
BlueRoseCase - 2010-10-04 08:55:48

Jag gillade inte riktigt den svenska filmatiseringen, men ska väl ändå se den amerikanska nångång framöver. Boken däremot var riktigt, riktigt bra.

Pladd - 2010-10-04 12:30:50

Jag har inte läst boken, men filmen tyckte jag var helt okej. Förstår inte jättehypen, men den var verkligen inte dålig.



Ska bli intressant att se Kodi Smit-McPhee. Han var ju fantastisk i Vägen.


Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se