Bourne-trilogin - 2008-10-14 00:34:32 Ner Upp

The Bourne Identity

Filmen bygger upp en historia om en agent som lider av minnesförlust och som desperat försöker hitta sin riktiga identitet.
Det är riktigt spännande och man sitter helspänd i soffan för att inte missa en sekund av filmen bland alla actionscener.

En fördel med den här filmen är att den har rätt mix mellan en spännande ,och originell, historia och riktiga snyggt regisserade actionscener.
Matt Damon är klockren i rollen som Jason Bourne. Damons lite stela skådespel passar här som handen i handsken när han spelar den känslokalla agenten Bourne.

____________________________________________________________________________



The Bourne Supremacy


Den intensiva historien från ettan fortsätter och vi får här reda på mer information om Bournes historia och lite förklaringen till händelser som hände i Identity.

På det hela taget så är det en tät och spännande film med snygga actionscener, fast ibland så blir det lite väl mycket.
I slutet så känns det som att regissören har dragit på lite väl mycket och det blir rörigt att hänga med i svängarna vilket sänker betyget en aning.

____________________________________________________________________________



The Bourne Ultimatum


Den tredje och sista delen av trilogin och här har nivån på actionscenerna lagts på en ny nivå, utan att det blir rörigt som i tvåan.
Man får reda på ännu mer om Bournes identitet och hur han blev den agent han nu är.
Filmen binder också på ett snyggt sätt ihop hela trilogin.

____________________________________________________________________________


Några tankar om trilogin:
Det är en tät och spännande trilogi där varje film bidrar med att berätta en del om Bournes historia.
Jag gillar just att man inte får reda på för mycket i varje film utan det sprids ut på hela trilogin, vilket gör att man vill ta del av varje film just för att ta reda på bakgrundshistorien.

En annan snygg detalj är hur alla filmerna hänger ihop och hur man refererar till varandra. Det är både snygg gjort, men det gör det även lättare att hänga med i alla svängar.
Det är hur snyggt som helst hur början av Identity och slutet av Ultimatum hänger ihop och binder ihop hela trilogin på ett trevligt sätt.

Överlag så är detta den bästa actiontrilogin jag har skådat än så länge och det lär nog ta ett tag innan någon annan tar över den tronen.
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se