YouTube-tips #12 - 2012-11-26 21:48:00 Ner Upp
 
Just när man tror att man har fyllt sin kvot av filmrecensenter med devisen "hur många olika sätt kan man egentligen göra en recension på?" visade det sig att det fortfarande finns mer att hämta. Grace Randolph har undet namnet Beyond the Trailer visat att det alltid finns nya infallsvinklar att frambringa och hon har inte sparat på krutet.

Om det inte är intervjuer med biopubliken vid en premiär (och alltså den tänkta målgruppen för filmen), dissekterar hon de allra senaste filmtrailerserna (hur skriver man egentligen det här bäst på svenska?) med sin egen lilla recension på hur de får henne att känna inför varje enskild film. Mitt personliga favoritinslag med Grace kallar hon Movie Math, där hon djupgående går igenom veckans biointäkter (främst ur ett amerikanskt perspektiv) och försöker analysera varför vissa filmer är mer lyckosamma på biomarknaden än andra.

Givetivs som inbiten filmintresserad "spelar det ingen roll" hur mycket en film spelar in pengamässigt och "den stora massan fattar ju ändå ingenting". Men ibland glömmer man lätt bort att film kostar pengar (mycket pengar) och då vill de som har investerat pengar få tillbaka lite för att bli nöjda och att känna sig trygga med den inblandade regissören/manusförfattaren/skådespelaren i fråga. Och det lyckas Grace presentera med bravur på ett kortfattat och pedagogiskt sätt.

 
Det utvalda klippet är helt enkelt det senaste avsnittet av just Movie Math.
 
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se