10. The Spirit - 2008-07-02 21:52:50 Ner Upp
"My city screams. She is my lover. And I am her spirit."



Genre: Action, Drama

Produktionsland: USA

Svensk premiär: 23 januari 2009

Regissör: Frank Miller

Skådespelare: Gabriel Macht, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson



"Sin City" och "300" gjorde Frank Miller populär för den stora filmpubliken. Med snygga miljöer, främst genom hjälp av datorns ettor och nollor, så fängslades en stor massa och beundrade hur mycket man kunde skapa framför en bluescreen, greenscreen eller vilken färg dem egentligen använde.
Denna trend ser ut att hålla i sig och nu är det dags för Frank Miller att ensam ta sig an sin mentor Will Eisner's verk, "The Spirit".

Frank Miller var med som delregissör till "Sin City", men här är det för första gången som han själv står för regin. Men han vill helst inte svika sin gamle mentor, så Miller kommer verkligen att jobba för sin sak.
Ploten är inget revolutionerande, onda mot goda, utan här är det ytan som främst tilltalar. Visuellt verkar detta bli ännu bättre än "Sin City", och det säger inte lite det.

I rollen som den gode polisen, som till slut blir the spirit, ser vi den relativt okände Gabriel Macht. Som dennes antagonist, den onde The Octopus, ser vi mannen-som-är-med-i-hur-många-filmer-som-helst, Samuel L. Jackson.
Oavsett skådespelarmässigt eller visuellt så är en sak redan säkert. Aldrig förr har en slips sett snyggare ut på den vita duken

Trailer
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se