9. Max Payne - 2008-07-04 16:09:47 Ner Upp




Genre: Action, Drama

Produktionsland: USA

Svensk premiär: 17 oktober

Regissör: John Moore

Skådespelare: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges



Filmer baserade på spel har aldrig varit en hit. Problem med att överföra spelens historia och stil, tillsammans med att det ofta handlar om rena budgetproduktioner, har gjort att guldkornen har lyst med sin frånvaroo och resultaten har snarer visats sig bli till kattguld. Men förhoppningsvis så kommer detta att ändra sig i och med utgivningen av "Max Payne".

Historiemässigt så är det inget nytänkande precis, man hämnas för sin döda fru. Men tillsammans med den underbara känslan som spelet förmedlar, genom mellansekvenser i grafisk serietidningstil, hela noirkänslan och minnesvärda karaktärer (tyvärr så verkar det som om att Vlad inte kommer att vara med i filmen), så kan detta hålla hela vägen ut.

Andra önskvärda inslag som måste vara med är skottlossningen på baren Vodka, en klassisk scen från första spelet, och några sekvenser med "Bullet Time"-funktionen hade smakat mumma. "Bullet Time"-funktionen är en "Matrix"-liknande funktion som tillåter spelaren att få sin omgivning att gå i slow motion, vilket gör att man uppfattar kulor som skjuts mot en och på så sätt så blir det lättare att undvika dessa. Men rätt upplägg så kan detta bli hur bra som helst.

I rollen som Max Payne ser vi välkända Mark Wahlberg, vilket känns som en solid lösning. Rollen som yrkesmördaren Mona Sax spelas av Mila Kunis, känd från TV-serien "That '70s Show". Ludacris, en välkänd rappare, spelar rollen som Jim Bravura, vilket är en till åldern kommen vit man (!). Undrar hur han/hon som castade filmen tänkte här egentligen?

Oavsett så blir detta förhoppningsvis filmen som bryter spelstrenden på film och startar en ny, liknande den som pågår just nu med olika serietidningsadaptioner.

Trailer
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se