Quentin Tarantino-tema - 2008-05-30 22:06:34 Ner Upp
Efter en sökning på den stora videocommunityn - som i dagligt tal brukar kallas för YouTube - så hittade jag några intressanta intervjuer med regissören, manusförfattaren och skådespelaren, Quentin Tarantino.

Varje intervju är på ungefär en timme, där Tarantino sitter och pratar om sina filmer, och lite hur hans tankegångar gick i samband med - tillsammans med talkshowsvärden Charlie Rose. Samtalen berättar en intressant historia om Quentin Tarantino och hur hans arbete har påverkat andra, men framförallt sig själv.

Intervju #1

Den första intervjun genomfördes samma år som filmen Pulp Fiction kom ut. Här berättar Quentin Tarantino lite om hur han lyckades att bli den stora filmregissören som många kända skådespelare ville jobba med. Även hans inspirationskällor dyker upp och det märks att han är, precis som han själv säger, en riktig filmnörd.

Den intressantaste delen tyckte jag var när Quentin pratade om sin barndom och hur filmen inspirerade honom redan som en liten grabb.


Intervju #2

Den andra intervjun genomfördes 1997, samma år som filmen Jackie Brown kom ut. Quentin Tarantino har här fått lite perspektiv på Pulp Fiction - filmen som gjorde honom till en superstjärna.

Han pratar givetvis mycket om Jackie Brown och hur han arbetade ifrån en idé till färdig film. Men han pratar även om sin skådespelarkarriär och hur han ser på den; vilka mål han har med sitt skådespeleri och hur han ska kombinera det med sin regissörskarriär. Det diskuteras också mer om filmens betydelse i hans liv; varför han blev regissör och hur hans status som regissör har ändrats under åren sedan Reservoir Dogs.


Intervju #3

Den tredje intervjun genomfördes mellan filmerna Kill Bill Vol. 1 och Kill Bill Vol. 2.
Samtalet handlar här först om den kommande, avslutande delen av Kill Bill-sagan och hur det gick till när Kill Bill splittades upp till två filmer. Tarantino berättar även om hur idén till Kill Bill kom till och hur han arbetade ifrån en historia i huvudet till en färdig film. Han berättar också vad han har gjort sedan Jackie Brown.

En stor del av intervjun tar upp det som har gjort Quentin Tarantino känd, nämligen hans manus och hur han jobbar med att få fram ett "Tarantino-manus". Han nämner också vilket som är hans egen favorit bland sina verk och varför just den. Avslutningsvis så berättar Quentin om sitt samarbete med Uma Thurman och om hans framtida projekt som han håller på att jobbar med.


Bonus
Jag hittade även ett intressant Tarantino-klipp ifrån filmen Sleep with Me. Här berättar Tarantinos karaktär den mest originella och bisarra analysen som jag har hört - på en relativt känd amerikansk film.
Titta och njut på en analytisk förmåga utöver det vanliga.


 
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se