Skurkar på vita duken - 2009-02-16 22:16:39 Ner Upp
Vad vore Batman utan sin Joker eller Star Wars-sagan ut sin Darth Vader?
Många tidslösa skurkar har uppstått under årens gång på den vita duken och aldrig verkar kreativiteten sina när det gäller att skapa nya rötägg.

För är det något som aldrig ändrar sig så är det människans fascination för den "andra sidan", där man inte behöver tänka på vare sig etik, moral eller annat liknande trams. Nä, dessa skurkar skyr inga medel och gör precis vad de själva får för sig.
Många människor skulle vilja vara i den positionen, men dem flesta förstår att det inte fungerar i längden.

Skurkarna skapar en trevlig motvikt mot de goda, och är en av grundförutsättningarna att filmen överhuvudtaget ska bi spännande från första början.
Man måste känns som publik att den gode står mot något svårtacklat, annars tappar man snabbt intresse för en film.

Dessutom så är skurkarna oftast så mycket coolare, i filmens underbara värld givetvis, än sin vita hjältar.

(Ännu en film signerad barringer82)


Kommentarer Ner Upp
venus - 2009-02-17 00:01:42

Anton Chigurgh är verkligen ingen jag skulle möta i en mörk gränd.Men du glömde Patrick Bateman? Läskigare typ får man leta efter. Hellre Jokern isåfall! Med Jokern får man åtminstone en smärtfri och snabb död :P

venus - 2009-02-17 00:10:07

Jag vet inte hur det är med Darth Vader, men en anledning till att människor är så fascinerade och skrämda av dessa skurkar(Jokern, Anton Chigurg)är också för att de inte har någon anledning och att det är svårt att förutse vad de kommer att göra. Jokern är så framgångsrik för att han inte har något mål, han bara gör det som faller honom i. Man kan inte muta honom med pengar eller prylar, det enda han vill är att underhålla sig själv så därför blir han väldigt oförutsägbar. Det är i alla fall hur jag ser på saken. :)

Anonym - 2009-02-17 12:11:03

Jävlar vilka grymma videos han Bennett Media har slängt ihop. man blir själv sugen på att börja göra såna., Tack för tipset om Star Wars trilogin, beställde genast efter alla 3 :D


Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se