Kommissarie Späck - 2009-03-02 21:28:47 Ner Upp
Tidigt nästa vår är det äntligen dags för parodirullen Kommissarie Späck  att få premiär. Första ryktet som jag själv hörde om långfilmsplanerna var i Filmkrönikan våren 2008, då filmens kommande regissör Fredde Granberg snackade spoof-filmer och berättade stolt att Sverige snart skulle få sin första film i genren.

Kommissarie Späck är ursprungligen skapad som pausunderhållning på Guldbaggegalan och har varit två år på på raken (2007 & 2008) och har snabbt blivit en internetfavorit.
Späck driver hejdlöst med svenska polisfilmer i allmänhet och Beck-filmer i synnerhet. Det är just roligt att upphovsmakarna till Kommissarie Späck har valt polisfilmer, då det produceras sådana i Sverige på löpande band. Själv tappade jag intresse för genren vid första rundan av Beck (har aldrig direkt uppskattat serieproducerade filmer).


Dessutom så är det trevligt och se svenska filmer som inte tar sig själv på för stort allvar. Det mår svensk filmindustri bra av och det ska uppmuntras i största möjliga mån.
Visst är det dyrt att göra film, men det behöver inte betyda att man inte har roligt under arbetets gång.

Först nästa vår får vi se hur resultatet blir, men så länge så kan man ju spana in de gamla Guldbagge-klippen.
 

Kommentarer Ner Upp
syrran - 2009-11-10 21:02:37

hihi, ser fram emot den. och hoppas att den inte är alltför tramsflams! ;)


Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se