Vincent - 2009-10-15 18:29:20 Ner Upp

 

Tim Burton är ett välkänt namn inom filmbranschen sedan många år tillbaka. Framförallt genom sin gotiska stil och sina många samarbeten med parhästen Johnny Depp.

Burton är en storfilmfantast och just skräck är en genre som ligger Burton varmt om hjärtat. Detta märks tydligt i hans karaktäristika mörka värld, som han som oftast bygger upp i sina filmer.

Tim Burtons favoritskådespelare kan sägas vara hämtad ur den här genren, nämligen Vincent Price som bland annat har byggt sig ett namn via en mängd skräckproduktioner som han gjorde under den senare delen av hans filmkarriär.

De båda herrarna har samarbetat några gånger genom åren och Vincent Prince's sista filmroll blev just i Burtons Edward Scissorhands, där Prince spelade Edwards skapare.

 

Men deras vägar korsades redan 1982, i Burtons kortfilm Vincent. Filmen handlar om den sjuåriga pojken Vincent, som lever i tron om att han är just den berömda skådespelaren Vincent Price.

Passande nog så tar Price således hand om filmens berättarröst - en säregen röst som har gjort sig känd genom åren och som bland annat hörs med på Michael Jackson's Thriller.

Resultatet blir en lite surrealistisk, snygg och framförallt stämningsfull kortfilm, som blir som en fin hyllning från Burton till Price. Dessutom så ser man redan här särdragen till det, som sedemera blir grogrunden till den speciella "Burton-världen" som vi så väl känner igen idag.


 


Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se