Improvisation skapar filmhistoria - 2011-08-31 09:39:12 Ner Upp
Ett starkt och välskrivet filmmanus är en bra grund för att göra en bra film, men ibland skapas den riktiga filmmagin under studens hetta och efter improvisationens pipa. Dessa nyanser utav filmen som skapas på plats och utifrån manuset som grund blir ibland ikoniska och en av de mer välkända citaten från just den filmen.

Sidan mewlists.com/ har tagit tillvara på dessa små guldkorn som har blivit filmhistoria och listar de 25 bästa (enligt någon) improviserade scenerna. Kom ihåg att behålla bildtexten på, som finns inbyggt i Youtube, för att få förklaring till varje scen.
Kommentarer Ner Upp
Anders - 2011-08-31 15:43:11

Robert Lee Ermey var inhyrd som "militärkonsult" för FMJ och tanken var aldrig att han skulle ha en roll men Kubrick insåg att ingen skulle komma i närheten av Ermeys prestation så tur var väl det för filmen och för filmhistorien :)

BlueRoseCase - 2011-08-31 18:09:06

Grymt intressant! Många klassiker som kom med och lika många som jag inte kände till sedan tidigare.

Plox - 2011-09-01 02:46:13

Ja verkligen kul och imponerande många klassiska repliker som faktiskt varit improviserade. Grymt!

Martin - 2011-09-03 13:06:15

Anders: Det var det sannerligen :) Bara det faktumet att Ermeys karaktär är en av få i Kubricks filmer som inte har något uppstyrt manus att luta sig mot visar vilken prestation det var från hans sida och hur mycket "mästaren av detaljer"-Kubrick litade på honom.BlueRoseCase, Plox: Mm, blev också förvånad över vissa av inslagen här. I och med att de tidigare har känts så naturliga i sammanhanget har man väl trott att det fanns med redan i manuset, men tydligen inte. Man får ändå inte glömma bort att det oftast är ett bra manus som möjliggör för skådespelarna att göra det lilla extra.

Sofia - 2011-09-11 22:12:12

Tja, "greatest" får man kanske ta med en nypa salt men det var ju intressant att få veta hur nära det var att filmhistorien hade fått gå utan "Game over, man!"


Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se