Amores Perros - 2008-10-21 13:08:10 Ner Upp


Amores Perros



Alejandro González Iñárritu debutfilm från 2000, som var en av filmerna som gjorde att omvärlden fick upp ögonen för den lilla, men ack så kompetenta mexikanska filmindustrin.

Iñárritu blandar snabba klipp, ett icke linjär berättarstil och många intressanta karaktärer som vävs in i varandra för att, likt Tarantino, skapa en intressant film som fångar ens intresse direkt. Skillnaden är att där Tarantino jobbar mer med filmreferenser och ett snyggt och coolt omslag, jobbar Iñárritu mer med olika samhällsklasser och svårigheten vi människor har i våra liv oavsett hur gott ställt vi har det materiellt.

Den enda gemensamma aspekten mellan de inblandade karaktärerna är att hundar spelar en stor av deras liv och det är just hundarna som är filmens viktigaste element.
Regissören lyckas med hjälp av hundarna berätta en djupsinnig historia om hur vi människor behandlar våra medmänniskor och hur missförstånd ibland förstår så onödigt mycket.

Jag har gillat mexikansk film sedan jag först såg Babel och det här är inget undantag. Betyget blir inte fullpott, men det ligger och nafsar på toppbetyget och efter en andra titt så höjs det nog.
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se