Tropic Thunder: Rain of Madness - 2009-08-02 16:31:33 Ner Upp

Tropic Thunder: Rain of Madness

I samband med meta-komedin Tropic Thunder, så släpptes det en fejkdokumentär vid namn Rain of Madness. Den tydliga förebilden var Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse.

Dokumentären har en ganska udda premiss - en fejkad dokumentär om en film som handlar om en filminspelning. Man kan kalla den en "meta-meta-dokumentär".
Oavsett namn så fungerar det riktigt bra och fördjupar hela upplevelsen med Tropic Thunder.

Jag var en av dem som uppskattade spelfilmen och tyckte den var riktigt rolig. De inblandade drev med sig själva och branschen överlag, och hade roligt på kuppen.
Ännu en gång så går Robert Downey Jr., Jack Black, Ben Stiller och company in i sina roller och briljerar. Dessutom så visar dokumentären än mer av Steve Coogan's karaktär, något som jag saknade lite i Tropic Thunder.Rain of Madness berättas utifrån Jan Jurgen's perspektiv. Jurgen är en tysk dokumentärfilmare - briljant spelad av manusförfattaren Justin Theroux - som försöker att skildra filminspelningen på plats och även Hollywood överlag.

Detta är ett roligt initiativ som höjer intrycket av Tropic Thunder, vars enda nackdel egentligen är dess korta speltid. Men som en ren bonusgrej till filmen, så har jag inget att klaga på.
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se