Religulous - 2009-01-20 00:01:19 Ner Upp

Religulous

En dokumentär signerad Bill Maher, som ställer sig frågande inför alla världens religioner och försöker skapa en debatt om hur vi som individer ska ställa oss inför religionen.

På det hela taget så är det en underhållande dokumentär som är både tänkvärd och på vissa ställen riktigt rolig.
Kritisk granskande är någonting jag själv tycker är intressant och tänker på dagligen, så det här är en välkommen dokumentär som förhoppningsvis skapar en debatt angående religion.

Bill Maher fungerar bra i rollen som frågeställaren som reser världen runt för att intervjua olika individer med religion som gemensam punkt.
Men ibland tycker jag det går lite väl till överdrift. Allt för ofta så avbryter Maher de utfrågade och tar inte riktigt till sig deras aspekt på sin religion. Det känns som om han har en bestämd åsikt från början och, oavsett hur intervjuerna utvecklas till, så vill han få ut sin åsikter till publiken.

Han försöker även att få in lite humoristiska inslag allt för ofta under sina intervjuer och det gör att man inte riktigt tar det hela på allvar, vilket är lite synd på ett sådant intressant ämne.

Sammanfattningsvis så är det en underhållande dokumentär om ett mycket intressant ämne. Men den hade, enligt mitt tycke, tjänat på att ta till sig ämnet på en seriösare nivå.
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se