Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem - 2009-05-09 00:51:04 Ner Upp

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

Där musikduon Daft Punk satt och knåpade på sitt andra studioalbum, Discovery, så väcktes tanken fram till att skapa en historia kring musiken. Duon kontaktade Leiji Matsumoto (Starzinger), vars animefilmer de hade uppskattat stor när de var små och ljuv musik uppstod.

Handlingen tar sin början på en fjärran planet, där ett populärt houseband blir kidnappad och intrigen tar sin början.
Själva filmens plot är inget extraordinärt, utan det är snarare den perfekta kombinationen till Daft Punk´s musik som gör att det blir så lyckat.

Hela filmen är som en lång musikvideo, utan dialog och avbrott, och det fungerar klockrent.
Det är en sprakande och fantasifylld musikaliskt resa man får ta del av och man sitter som åskådare och njuter i fulla drag av musiken.

Filmen innehåller en hel del element som bjuder in till analysmöjligheter, så som musikbranschens girighet i vissa lägen och skivbolagens önskan att ändra vissa artister.
 Men i slutändan så är det inte det som är det stora budskapet med filmen, utan det är musikens kraft att bygga broar mellan de mest oväntade parter.

Detta förstärks också av själva teamet bakom filmen. Det var bara en som både pratade franska och japanska i hela upphovsgänget, men musiken lyckades ändå skapa broar och resultera i en riktigt bra animerad house musikal.
Och på köpet så får man ett riktigt bra soundtrack.

Interstella 5555 är främst riktad mot reda frälsta Daft Punk-fans, men om du bara kan uppskatta någon form av elektronisk musik så är det ett tips att kolla in den här filmen. Och om du inte gillar elektronisk musik särskilt mycket, så är det väl dags att lära sig det nu.
 

Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se