Urverksapelsiner - 2011-03-19 08:04:30 Ner Upp

Jag och bloggaren Sofia på Rörliga bilder och tryckta ord har tagit oss ann historien A Clockwork Orange, både i bok- och filmform. Det var en gemensamt idé som växtes fram redan innan jul och som nu har blivit publicerad hos Sofia. Vårt gemensamma inlägg är uppdelat på så sätt att jag och Sofia har enskilda texter där vi skriver både om boken av Anthony Burgess och filmatiseringen av Stanley Kubrick.

Sedan knyts det ihop lite med ett gemensamt diskussionsinlägg där vi diskuterar ämnen som fri vilja och våld. Tryck på Alex ovan eller länken nedan för att komma till det övergripande inlägget, för att sedan fortsätta därifrån. Om du antingen håller med eller absolut inte håller med oss i våra tankar och funderingar så lämna gärna en kommentar, så kan vi diskutera vidare där. Hoppas det ska smaka!

 

Länk: Urverksapelsiner (@Rörliga bilder och tryckta ord)

 

Jag tänkte att följande videoklipp kunde ansätta tonen till våra texter och funderingar. Temat i klippet går hand i hand med det som tas upp i A Clockwork Orange och är det hela ackompanjeras av robotduon Daft Punk.

 

 


Kommentarer Ner Upp

Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se