Blogg award - 2010-09-13 18:24:14 Ner Upp

Får tacka Filmmedia som nominerade mig till ett blogg award, eller vad nu det officiella namnet är. Vet inte riktigt ursprunget till detta pris och vad det egentligen står för, men syftet verkar vara att uppmärksamma andras arbete och det ser jag absolut inget fel i. Fick priset enligt följande:

"En filmblogg med intressanta och annorlunda inlägg. Förtjänar definitivt mer uppmärksamhet."

Med priset följer även några regler som måste uppfyllas för att det ska gällas:

1. Kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den [Avklarat]
2. Tacka och länka till den som nominerade dig [Avklarat]
3. Nominera sju andra bloggare och länka till dem:


Då jag känner mig som en novis inom bloggosfären och således inte är så insatt i den - än - kan jag tyvärr inte komma upp till sju bloggar, även om jag hade velat. Jag får länka till de jag redan känner till och följer, och samtidigt se priset som en uppmaning till att hitta nya favoriter.

 

Filmmedia

  • Har en stor variation i sina inlägg och blandar allvarsamma ämnen med mer lättsamma. Ser med kritiska ögon mot mediavärlden och hur vissa nyheter porträtteras där, vilket jag alltid tycker är intressant att ta del av. Har dessutom ett extra öga mot östasiatiska filmer, vilket jag i utbildningssyfte snabbt suger in som en svamp.
Plox
  • En genuint filmintresserad person vilket syns i varje inlägg och skrivelse. Har en specialinriktning mot filmsamlandet och ger goda tips kring detta. Är dessutom trevlig att diskutera film med i största allmänhet.

Bennett Media

  • En filmblogg skriven av barringer82 (YouTube-tips #3) och som jag först upptäckte via hans fantastiska filmmontage. Har på senare tid även börjat fascinerats över hans kunskap med stillbilder och hur han lyckas fånga olika ögonblicksmoment från olika filmer.

4. Berätta sju intressanta saker om dig själv

Då jag inte skulle anse mig själv som en så kallad intressant person, så blir detta en svår uppgift att genomföra. Men jag ska försöka göra så gott jag kan:

 

1. Jag har så länge jag minns haft en skräckblandad förtjusning till hajar, denna förhistoriska djurart som genom åren har fått en skräckinjagande klang kring sig. Givetivs såg jag igenom hela Jaws-serien i en tidig ålder och ettan är en stor favorit hos mig. Fyran däremot gillade jag inte ens då när jag var "ung och dum".

2. Jag planerar vad jag ska se på härnäst i filmväg nästan uteslutande via olika filmlistor. Det ger mig lite ordning bland kaoset, då min vill-se-lista växer för var dag som går.

3. Via mitt filmintresse har jag även utökat mitt musikintresse och blivit mer benägen av att läsa böcker.

4. Är lik Woody Allen när det kommer till att se på film. Jag måste verkligen se hela filmen - från början till slut - för att känna mig helt nöjd och för att jag själv ska tycka att jag verkligen har sett filmen. Brukar sällan, eller snarare aldrig, "hoppa in" i filmer och se klart en film från mitten.

5. Är en allätare när det kommer till musik och kan lyssna på allt från jazz, opera till hiphop (ja till och med dansband om det humöret sätter till). Störst fokus ligger dock på elektronisk musik och favoritinriktningen är french house.

6. Min kära mor och syster var nära på att helt förstöra musikalfilmgenren för mig genom att, enligt mig, tjata ut både Hair och The Sound of Music (film + musik) när jag var yngre. Idag kan jag nästan bara uppskatta musikalfilmer med en stor dos självdistans och som inte tar genren på allt för stort allvar (ex: South Park: Bigger Longer & Uncut).

7
. Pulp Fiction var den filmen som verkligen satte igång mitt filmintresse på allvar (Text kring detta)

 


Kommentarer Ner Upp
syrran - 2010-09-13 18:49:02

men vad är det här? tjatat ut? neeejdå! ;) grattis till priset!

Plox - 2010-09-13 20:37:45

Haha, otäckt lustigt att samtliga av dina sju punkter stämmer överens med mig själv. :)


Kommentera inlägget här: Ner Upp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback Ner Upp
RSS 2.0
Nöje och Underhållning Film & TV bloggar Reggad på Commo.se Film/Tv Blogglista.se